OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Yazın da Burun Estetiği Olabilirsiniz

Burun kemiklerinin kırılmadan elektriğin gücü ile yeniden şekillendirilmesi anlamına gelen Piezo burun estetiği trendi, İtalyanların bulduğu yepyeni bir burun estetiği ameliyatı. Özel cihazlar ile kemik yapı soğutularak şekillendiriliyor. Bu sayede burnun doku bütünlüğüne zarar verilmiyor. Diğer burun estetiği tekniklerindeki gibi kırma işlemi yapılmasına gerek duyulmadığını ifade eden Plastik Cerrah Op. Dr. Cahit Vural, Piezo yönteminde kemiğin, istenilen doğrultuda törpülenerek esnetilebildiğini ve birçok hastada ameliyat sonrası tampon dahi uygulanmadığını ifade ediyor. Bu yöntemin bir önemli diğer özelliği ise mevsimsiz olması. Yaz aylarında estetik operasyonlardan uzak duran hastalar için Piezo’nun iyi bir alternatif olduğunu söyleyen Dr. Cahit Vural’ın bu en yeni yöntem ile ilgili verdiği bilgiler şöyle;

Rinopilastide Son Trend: Piezo (Elektrikli Burun Estetiği)

Burun kemiklerinin kırılmadan elektriğin gücü ile yeniden şekillendirilmesi anlamına gelen Piezo burun estetiği trendi, İtalyanların bulduğu yepyeni bir burun estetiği ameliyatı. Özel cihazlar ile kemik yapı soğutularak şekillendiriliyor. Bu sayede burnun doku bütünlüğüne zarar verilmiyor. Diğer burun estetiği tekniklerindeki gibi kırma işlemi yapılmasına gerek duyulmadığını ifade eden Plastik Cerrah Op. Dr. Cahit Vural, Piezo yönteminde kemiğin, istenilen doğrultuda törpülenerek esnetilebildiğini ve birçok hastada ameliyat sonrası tampon dahi uygulanmadığını ifade ediyor. Bu yöntemin bir önemli diğer özelliği ise mevsimsiz olması. Yaz aylarında estetik operasyonlardan uzak duran hastalar için Piezo’nun iyi bir alternatif olduğunu söyleyen Dr. Cahit Vural’ın bu en yeni yöntem ile ilgili verdiği bilgiler şöyle;

Piezo estetiği nedir?

Burun Estetiği ile ilgili son yıllardaki en önemli değişiklik Piezo olarak adlandırılan ultrasonun yarattığı bir enerji ile kemiğe şekil veren bir cihazın kullanımıdır.

Burun estetiği ameliyatlarının neredeyse tamamında burun kemiğine müdahalelerde bulunulur. Piezo sistemi deri ve kıkırdaklara zarar vermeden oldukça ince bir şekilde burun kemiğinde kesme ve şekillendirme yapmamıza izin veren, net ve ince kemik kesimleri ve törpülemeleri yapmamıza olanak sağlayan bir teknolojidir.

 

Bu yöntemle ameliyat sonrası iyileşme daha mı hızlı olur?

Piezo burun estetiği ameliyatlarında kemik iyileşmesi %60 oranında konvansiyonel (eski) yönteme göre daha hızlı iyileşme olanağı tanır. Burun estetiğinde ameliyat sonrası dönemde hasta açısından en önemlisi daha az şişlik ve morluğa yol açarak hastalara sorunsuz bir iyileşme süreci sağlanır.

Öyleyse bu durumda hastalarınız yaz aylarında da bu ameliyatı olabilir?

Kesinlikle. Çok hızlı iyileşme süreci yaşandığından, hastalarımızın yaz aylarını es geçmesine gerek kalmadı. Daha önceleri burun üstündeki alçı veya bandajlar terleme yapabiliyor ve hastalara rahatsızlık verebiliyordu. Ancak artık teknoloji bu konuda da çok gelişti. Yeni nesil ateller hava geçirebildiği için terleme minimum düzeyde. Yine de yazın burun ameliyatı olacak hastalarımızın dikkat etmesi gereken iki durum var. Birincisi, birkaç ay güneş gözlüğü kullanamayacak olmaları; ikincisi ise burun cildini güneşten krem ya da şapka ile korumaları. Ameliyattan iki hafta sonra hastaların denize girmelerinde ise sıkıntı yok.

İyileşme sürecinde hastaları ne bekliyor?

Hastaların ameliyat öncesi en sık sorduğu soru, ameliyat sonrasında burun içine yerleştirilen tamponun nefes alıp vermeyi engelleyip engellemeyeceğidir. Kullanımı oldukça rahat olan yaprak şeklinde silikon tamponlar kullanarak kişinin nefes yolu kapatılmaz, aynı zamanda rahat bir his sağlanır. Tamponlar çıkarılırken yine genel inanışın aksine hasta ağrıyı minimumda hisseder.

Hastalar iş ve sosyal hayatlarına ne zaman döner?

Yine hastalar için bir diğer önemli konu, işine ve normal yaşantısına ne zaman dönebileceği konusudur. Hasta burun ameliyatı sonrası bir gece hastanede yatırılır ve 5 ila 7 gün sonra tamponları alınır. Bazı hastalara 3 haftadan sonra masaj da önerilebilmektedir. Hastanın 6 ay boyunca gözlük takmaması önerilir. 2 ay boyunca deniz ya da havuza girmemeleri de gerekiyor.