OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Profesyonel Cilt Bakımı

Cildimiz insan vücudunun en büyük organıdır. Tüm vücudumuzu kaplar ve yaşayan hisseden ve her türlü duygu durumunda tepki veren bir örtüdür. Örneğin soğuk veya sıcak havada ya da kötü beslenme sonucunda tepkileri farklı farklıdır. Bu kadar önemli bir organa gerekli önemi ve bakımı veriyor muyuz? Cilt diyince hemen hemen hepimiz yüz bölgemize bakmak olarak algılarız, oysa vücudumuz da bizden aynı önemi ve bakımı bekler.

Profesyonel cilt bakımı dediğimizde öncelikle işin uzmanlarından yardım almak çok önemlidir.

Cilt tiplerine göre farklı ihtiyaçlar ve bakımlar mevcuttur. Kliniğimizde bize danışan kişilerin öncelikle cilt yaşını tespit ediyoruz bu önemli bir ayrıntı, biyolojik yaşımız ve cilt yaşımız çoğu zaman farklılık gösterebilir. Bize danışan hastalarımızın cilt yaşı bazen biyolojik yaşlarından çok daha fazla olurken bazen de çok daha genç oluyor. Biz kliniğimizde kişiye özel programlar sunuyoruz , öncellikle cilt tipi ne olursa olsun ( karma,yağlı,normal,kuru) cildi mutlaka temizleyerek  başlıyoruz temizlemek derken profesyonel anlamda gözeneklerin derinlemesine arınmasından bahsediyoruz, günümüzde en çok tartışılan bize danışan hastalarımızın da merak ettiği konu cildimizdeki siyah noktaları sıkmalı mıyız?

Cildimizdeki gözenekleri profesyonel cilt bakımı yaparken elbette ki  hem kapalı komedonları (milia) hem de siyah noktaları temizlemeliyiz. Ancak burada önemli olan bu temizliğin profesyonel bakım esnasında uygun olan aşamalardan geçen ciltteki gözeneğin hijyenik koşullarda arındırılmasıdır. Aksi takdirde tıkanan gözenekler cildin oksijenlenmesini engelleyeceğinden cilt yenilemez ve bu tıkalı olan gözeneklerdeki biriken yağ ve kir tabakası sivilce oluşumuna neden olur. Burada önemli olan evde   tırnaklarla asla gözenekler sıkılmamalıdır. Bu şekilde ciltte leke ve iz kalma olasılığı yüksektir.

Kliniğimizde muhafazakar yöntemlerle yapılan cilt bakımı mümkün olduğunca az kullanmaktayız(bu yöntemler bazen cilttin ihtiyacına göre kullanılabilir. Biz kliniğimizde yeni nesil el değmeden gözenekleri temizleyen hydra facial cihazını tercih ediyoruz. B u cihazla kişiye özel tek  kullanımlık steril başlıklar kullanarak nazik fakat etkili  (vortex) vakumlama sistemiyle derinlemesine tüm gözenekler taranıyor. Cildin durumuna göre kür olarak uygulama yapılabilir ya da tek seanslık temizlik yetebilir.

Temizlik aşamasından sonra, yine cildin yaşı ve ihtiyacı uzman tarafından göz önüne alınarak ciltte sarkma mevcutsa yada geniş bir yüzü daha ince göstermek istersek hifu sistemlerinden yararlanabiliyoruz, ultrasonik dalgalarla cilde dermisin altında bulunan smas denilen kas tabakasını uyararak ciltte sıkılaşma ve şekillenme sağlıyoruz.

Profesyonel bakım yaparken danışanlarımızın yine bize en fazla müraacat ettikleri konu cilt lekeleri, bu konuda lekenin durumunu ve öyküsünü baz alarak  çeşitli  yöntemler uygulamaktayız. Bu tedavilere başlamadan önce kişinin düzenli haftalık kürlere gelememe durumunda tek kullanımlık cosmelan (ciltte 8-10 saat kalan doktor kontrolünde uygulanan bir maske) uygulamasını tercih ediyoruz. Bu uygulamayla yüz güldürücü sonuçlar aldığımız gibi yine lekenin durumuna göre lazer tedavilerini de tercih ediyorum. Özellikle seboreik  keratoz (yaşlılık lekeleri) da ya da akne sonrası derin( skar) izlerde lazerlerle tedaviler çok uygundur.

Profesyonel  cilt bakımında  danışanların oldukça sık tercih  ettikleri bir diğer uygulamamız da dermapen, dermapen otomatik ve titreşimli iğneleme tekniği sayesinde  ürünlerin emilim miktarını arttırarak tedavi etkinliğini fazlalaştırır. Uygulaması sonrası kullanılan kozmetik ürünlerin ciltten içeri geçişi normal cilt emilimine göre 200 kat artmaktadır. Böylece kozmetik ürünlerin etkinliği oldukça artırılmış olur

Fraksiyonel mikroiğneleme (Dermapen) uygulaması sonrası ilk gün ciltte kızarıklıklar oluşabilir. Güneş koruyucu kullanmak gerekir. Problemin ağırlığına göre, hastaya uygulanacak tedavi, 7-15 günde bir  seans yapılır.

Yapılan uygulamalardan  sonra en önemli ve bitiş aşaması kişinin de günlük hayatta devam ettirmesi gereken  cildi nemlendirme  aşaması, bu cildin yapısına göre değişen çoğu zaman  nemlendirici krem kullanarak bazen de özellikle kuru ciltlerde  nem maskeleri kullanarak yoğun nem yüklemek suretiyle yapılan uygulamalardır. Bu nemlendirme işlemini yaparken özellikle kış aylarında kuruyan bacaklar, kollar ve ellerimizi de ihmal etmemeliyiz.

Düzenli ve doğru nemlendirilen cilt, serbest radikallerden (hava kirliliği,güneş vs.) korunacağı için cildin yaşlılık etkileri gecikecektir.