OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Post Bariatrik Cerrahi Nedir?

Yüksek oranda karşılaşılan kilo problemi ile mücadele edebilmek için bazı cerrahi ve klinik yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler uygulandıktan sonra vücutta meydana gelen sarkık ve gevşemelerden kurtulmak isteyen hastalar için uygulanan yöntem olan Post Bariatrik Cerrahi Nedir? Vücut kitle indeksi 40 ve üzerinde bulunan hastalar için verilen özel isim obezlik olacaktır. Bu hastalığı tedavisinde ise mide küçültme ameliyatı ile beraber, spor yapma ve diyet uygulama ile çözüm aranmaktadır. Kişiler üzerinde uygulanan mide küçültme ameliyatı sonrasında, hastalarda yaklaşık olarak 40 veya 50 kilo civarında kilo kaybı meydana gelmektedir. Bu kayıp sonrasında vücutta ise istenmeyen bazı izler kalmaktadır. Derinin esneyip sarkması sonrasında, kol, yüz, bacaklar ve karın ile bel çevresinde sarkık ve gevşeklikler meydana gelmektedir. Post Bariatrik Cerrahi sayesinde, sarkma ve gevşemelerden kurtulmak mümkün hale gelmektedir.

Post Bariatrik Cerrahi Kimler İçin Uygundur?

Cerrahi müdahaleye başlamak için hasta üzerinde belli şartların gerçekleşmesi beklenir. Post Bariatrik Cerrahi Nedir ve kimler üzerinde uygulanabileceği bildirilecektir.

  • Hastanın spor, diyet veya mide küçültme operasyonları sonrasında yüksek oranda kilo vermiş olması beklenir,
  • Vücudun belirli bölgelerinde kilo vermeye bağlı olarak sarkma ve gevşemelerin meydana gelmiş olması beklenir,
  • Mide küçültme operasyonu sonrasında hastanın kilo kontrolünün sabitlenmiş olması gereklidir. Bunun için ortalama 6 ay ile 18 ay arasında bir süreye ihtiyaç vardır.
  • Vücutta meydana gelen protein ve diğer önemli materyal eksikleri için diyet uygulaması geçirmiş olunmalıdır,
  • Bacak bölgesi için bacak germe uygulanırken, yüz bölgesi için germe veya dolgu operasyonu yapılmaktadır.
  • Operasyona girecek olan hastanın sağlık durumunun stabil olması ve kilo kaynaklı sorunların giderilmiş olması gerekmektedir.

Post Bariatrik Cerrahi Müdahale Sonrası

İyileşme süreci hastalara göre değişim gösterse de genellikle 3 veya 4 hafta sonrasında hastalar kendilerini iyi hissetmektedir. Ameliyat sonrasında 5 gün boyunca hastaya pansuman devam ederken, hastalar müşahade altında tutulurlar. Uygulamaların kalıcı sonuçları ise 3 ay sonrasında gözle görülebilecek şekilde ortaya çıkmaktadır. Başarı oranı yüksek olan önemli bir cerrahi operasyondur.

Yazımız Post Bariatrik Cerrahi Nedir kimler ameliyata girebilir ve sonrasında gelişen durumlar hakkında bilgi verilmiştir.