OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Popoya Yağ Enjeksiyonu – Breziyla Poposu

Son yıllarda talep edilen ve trend haline gelen popo estetiği özellikle yağ enjeksiyonu ile hastaların tercihleri arasına girmiştir. Ülkemizdeki kadınların büyük bir kısmı düz ve büyük popoya sahiplerdir. Popo dikleştirme dediğimizde elbette ki melez ırkın hakim olduğu ince bel ve dolgun kalçalara sahip Brezilya kadınlarından bahsetmeden olmaz ,fakat burada Brezilya poposunun genetik bir miras olduğunu belirtmek isteriz. Bizde ise cerrahiye başvuran hastalara genelde liposuction ile popo yağ enjeksiyonu yapmaktayız.

POPOYA YAĞ ENJEKSİYONU-BREZİLYA POPOSU

 

Son yıllarda talep edilen ve trend haline gelen popo estetiği özellikle yağ enjeksiyonu ile hastaların tercihleri arasına girmiştir. Ülkemizdeki kadınların büyük bir kısmı düz ve büyük popoya sahiplerdir. Popo dikleştirme dediğimizde elbette ki melez ırkın hakim olduğu ince bel ve dolgun kalçalara sahip Brezilya kadınlarından bahsetmeden olmaz ,fakat burada  Brezilya poposunun genetik bir miras olduğunu belirtmek isteriz. Bizde ise cerrahiye başvuran hastalara  genelde liposuction ile  popo yağ enjeksiyonu  yapmaktayız.

 

Popo yağ enjeksiyonu için hastada ne gibi özellik bulunması gerekir? Hangi hastalara bu işlem uygulanabilir?

Kalçaya yağ enjeksiyonu  yapılacak olan hastanın  öncelikle vücut yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Kişinin, karın ve bel kısmında veya basenlerinde yağ oranı fazlaysa buradaki yağlar  liposuction  ile azaltılırken popoya enjekte edilen yağ ile de bu bölge dolgun hale getirilir, ancak her zaman alınan ve popoya aktarılan yağın istenilen ölçüden fazla olması gerekir. Eğer yeterli bir yağ durumu söz konusu değilse dolgu işlemleri ile popo şekillendirme ve büyütme sağlanabilir.

 

kalçaya yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

Hastanın kendi vücudundan alınan yağ olduğu için herhangi bir problem oluşturmayan bir yöntemdir. Bunu yaparken hastanın bel bölgesinde herhangi bir kalınlık varsa, onun vaserliposuction ile inceltilmesi beraberinde hastanın kalçası ortaya çıkmış olur.

Genel  anestezi altında yapılır. Operasyon süresi 1-1,5 saat aralığında olup kısa süreli ve konforlu bir işlemdir.

 

Gündelik hayata dönüş süresi?

Hastalarımıza 2 haftalık kullanılması için korse veriyoruz. İşlemden sonra 3 gün istirihat öneriyoruz. Gündelik hayata dönüş kısa sürede oluyor.

 

 

Popoya yağ enjeksiyonun kalıcılığı ne kadardır?

Yağ enjeksiyonu ile popo şekillendirme kalıcıdır. Yağlar sağlıklı bir şekilde alınıp, yaşayabilecek durumda transfer edildiyse yağların çok büyük bir çoğunluğu kalıcı olarak o bölgenin malı olacaktır ve ömür boyu o bölgede taşınacaktır. Ancak bazı hastalarımızda ve %40 oranında azalma %60 oranında kalıcılık olabiliyor.

 

Popo yağ enjeksiyonu başka operasyonlarla kombine edilir mi?

Bölgesel fazlalılık olan bölgelerde liposuction yöntemiyle aynı anda düzeltilip, kombine bir uygulama yapılması en büyük avantajdır. Vücut şekillendirmede arka bölgedeki sıkıntıları bu şekilde çözmek için memnuniyet verici ve güzel bir uygulamadır. Bu şekilde hastalarımız brezilya poposuna kavuşma şansına sahiplerdir.

 

Operasyon sonrası nelere dikkat edilmeli?

Yağ enjeksiyonu sonrası, ilk üç günden sonra, genel olarak hastanın günlük yaşantısını etkileyecek şekilde bir rahatsızlık vermez. İlk üç gün ödemin fazlalığı ve bazı bölgelerde oluşabilecek morluklar nedeniyle daha çok dinlenerek geçirilmesi önerilir. Yağ enjeksiyonu için giriş noktalarına yapıştırılan küçük bantlar ertesi günü alınabilir. Koruyucu amaçla antibiyotik kullanımı önerilir.