OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Yaptıranlar

Lipomatik uygulması Yağ birikmesi sonrasında estetik manada vücudumuzda bozulmaları gidermek için yapılır. Vücudumuzdaki bu bozulmaların giderilmesi için pek çok farklı uygulama kullanılmaktadır. Ancak bu uygulamalar arasından Lipomatik pek çok yönden ön plana çıkmaktadır.

Lipomatik Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Lipomatik uygulması Yağ birikmesi sonrasında estetik manada vücudumuzda bozulmaları gidermek için yapılır. Vücudumuzdaki bu bozulmaların giderilmesi için pek çok farklı uygulama kullanılmaktadır. Ancak bu uygulamalar arasından Lipomatik pek çok yönden ön plana çıkmaktadır. Bu aşamada lipomatik yaptıranlar nelere dikkat etmelidir? Sorusu akıllara gelmektedir. Bu doğrultuda lipomatik yaptıranların aşağıdaki hususlara dikkat etmesi şart olmaktadır. Bunlar;
• Operasyon sonrasında korse takmak
• Bol sıvı alınmalıdır
• Beslenmeye dikkat edilmelidir
• İlaç kullanımından kaçınılmalıdır
• Diyet yapanlar aç kalmamaya dikkat edilmelidi

Operasyon sonrasında korse takmak olmazsa olmaz unsurlar arasında yer almaktadır. Şayet hasta lokal anestezi yapılarak lipomatik uygulanmışsa, hemen sonrasında uygulama bölgesine korse takılmalıdır. Unutulmaması gerekli olan en önemli hususların arasında korse takmanın emboli atma riskine karşı en etkili yöntem olduğudur.
Bol sıvı almak lipomatik yaptıranlar için oldukça önemlidir. Zira yağ aldırma işlemi sonrasında zaman zaman baş dönmesi sorunu yaşanabilmektedir. Baş dönmesi sorununun giderilmesi için su içmek ve sıvı tüketimine önem vermek önemlidir. Yine halsizlik ve sersemlik duygusunun ortadan kalkmasında beslenmeye dikkat etmek önemli olmaktadır. Olası yan etkilerin ortadan kalkmasında beslenmeye dikkat etmek ve bol sıvı tüketmek oldukça etkilidir.

Lipomatik Kimler Tarafından Yaptırılabilir?

Lipomatik uygulamasının yoğun bir şekilde yaptırılıyor olması beraberinde pek çok sorunun sorulmasına sebep olmaktadır. Bu sorular arasında kimlerin lipomatik yaptırabileceği sorusu da yer almaktadır. Esasında 18 yaşını geçen hemen herkes; lipomatik yaptırmak için doktoruna başvurabilmektedir. Doktora başvurunun yapılmasından sonra hastanın söz konusu uygulamanın yapılmasına müsait olup olmadığına dair birtakım testler yapılmaktadır. Bu testler esasında hastanın sağlık açısından olumsuz bir risk yaşamasının önüne geçilmesi amacıyla yapılmaktadır. Yapılan testler sonrasında ilgili hekimin onay vermesiyle lipomatik uygulaması rahatlıkla yapılabilmektedir.
Günümüz koşullarında lipomatik yaptıranlar sorunsuz bir şekilde estetik bir görünüme kavuşabilmektedir. Operasyon sonrasını talip eden 1 hafta içerisinde hastalar günlük hayatlarına dönebilmektedir. Uygulama sonrasında periyodik olarak gerekli kontrollerin yapılması oldukça önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sayede estetik görünümün kalıcı olarak sağlanması mümkün olmaktadır.