OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Nedir?

Estetik teknolojilerinin gelişmesi cerrahi anlamda da farklı uygulamaların oluşmasını sağlamaktadır. İleri teknoloji mucizelerinden birisi olarak karşımıza lipomatik çıkmaktadır. Bu aşamada gayet doğal olarak lipomatik nedir sorusu gelmektedir. Lipomatik uygulaması en kısa tanım olarak; bölgesel incelmenin sağlanmasına yönelik olarak bireylerin vücutlarındaki yağ dokularının uzaklaştırılmasıdır.Genellikle vücudumuzu belirli bölgelerinde yağ dokuları toplanma göstererek, estetik anlamda kötü görüntülerin oluşmasına neden olmaktadır. Lipomatik uygulaması sayesinde söz konusu yağların uzaklaştırılması sağlanarak; bireylerin vücutlarına estetik bir dokunuş sağlanmaktadır. Bu uygulama sonrasında vücutta bir sıkılaşma oluşmaktadır. Böylece estetik dünyasında mucizevi bir uygulama hayatımıza girmektedir.

Lipomatik ile Bölgesel Yağ Aldırma

Estetik cerrahi ile vücudundan yağ aldırmak isteyen bireylerin sıklıkla dillendirdiği soruların başında lipomatik nedir sorusu gelmektedir. Lipomatik cihazıyla yapılan yağ aldırma işlemi lipomatik olarak isimlendirilmektedir. Görüldüğü söz konusu uygulama adını uygulamanın yapıldığı cihazdan almaktadır. Bu cihazların FDA onaylı olması önemli bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylece sorunsuz bir şekilde yağ aldırma işleminin yapılması mümkün olmaktadır. Bu uygulamanın pek çok estetik uygulamaya göre önemli avantajlarının bulunduğu bilinmektedir.

Lipomatik Uygulamasının Önemli Artıları Nelerdir?

  • Bu uygulama sayesinde yağ alımıyla birlikte vücuttaki sarkmalar da toparlanmaktadır.
  • Uygulama sonrasında herhangi bir şekilde göçükler ve gölgeler oluşmamaktadır.
  • Özellikle basen bölgesinde bulunan selülitte belirgin bir azalma yaşanmaktadır.
  • Lipomatik cihazı sayesinde cilt bölgesinde yer alan sinir, damar ve kaslarda bir zarar yaşanmaz.
  • Uygulama sonrasında ödem, morluk, uyuşma ve ağrı çok daha az olmaktadır.
  • Yağ alımı işlemi oldukça konforlu bir şekilde gerçekleşmektedir.
  • İşlem sonrasında yan etkileri diğer uygulamalara göre oldukça azdır.

Görüldüğü üzere lipomatik nedir sorusu kapsamında verilen yanıtlara bakıldığında söz konusu uygulamanın oldukça kazanımlı bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Bütün bu artı özellikleri Lipomatik uygulamasının yoğun bir şekilde talep görmesinde de etkili olmaktadır. Ayrıca söz konusu uygulamanın profesyonel hekimlerce yapılması oldukça önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira sorunsuz bir yağ aldırma işlemi için alanında uzman olan ve profesyonel bir çalışma sistemine sahip olan hekimlerin bulunması şart olmaktadır.