OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kimyasal Peeling

Yaz sonrası güneşin vermiş olduğu hasarla birlikte ciltte lekelenme , kırışıklık ve kuruluk gibi birtakım sorunlar meydana gelir. özellikle mevsim geçişlerinde cildin onarım ve yenilenmeye ihtiyacı vardır. bu gibi durumlarda yapılabilecek işlemlerden biride kimyasal peelinglerdir.

Kimyasal peeling hangi tedavilerde kullanılır?

Akne (sivilce) tedavisi,
Akne izleri (skar) tedavisi
Kırışıklıklar ve ince çizgilerin giderilmesi,
Gözeneklerin sıkılaştırılması,
Yaşlılık lekeleri giderilmesi,
Gebelik lekelerinin giderilmesi,
Hüneş lekelerinin tedavisi ve daha taze ve yenilenmiş bir cilt için uygulanır.

Kimyasal peeling için en uygun mevsim nezamandır?

Kimyasal peeling uygulamaları için en uygun mevsim sonbahar ve kış aylarıdır. uygulama yapılan bölgelerin güneşten korunması gerektiğinden yazın tavsiye edilmez. ancak yazın da yapılabilen soft peelingler mevcuttur.

Kimyasal peelingler kaç seans ve ne sıklıkta yapılmalıdır?

Öncelikle bir cilt analizi yapılır. tedavi protokolü hangi yönde ise cildin durumuna göre seans sayısı ve sıklığı değişmekedir. ortalama olarak 3 haftada 1 ve 4-8 seans arası yapılır.

Kimyasal peeling kimlere yapılamaz?

Hamilelere ve yapılacak bölgede bir enfeksiyon problemi olan kişilere tavsiye edilmez.

Kimyasal peelingler nasıl etki eder?

Zamanla birlikte ciltte bulunan elastin ve kolajen liflerde yıpranmalar meydana gelir.dolayısıyla cilt dokusunda kırışıklıklar, sarkma problemleri ve doku renginde değişikler oluşur. kimyasal peeling işlemi sırasında cilde sürülen asit maddeleri ciltteki ölü tabakaları arındırıp aynı zamanda doku onarımı ve yeni doku oluşmasını hedefler.

Kimyasal peeling nasıl uygulanır?

Öncelikle bir cilt analizi yapılır. cildiin durumuna göre hangi tedavi protokolü izlenecekse o şekilde bir plan çıkartılır. işlemden önce cilt temizlenir. kullanılcak olan kimyasal peeling maddesi cilde hassas bir şekilde sürülür ve sadece birkaç dakika beklenir. ( uygulanacak olan peelinge göre bazıları sadece 1 dakika, bazıları 3 dakika bekletilebilir. ) sonrasında işlemi durdurma solüsyonu (nötralizan)uygulanır. cilt için uygun kremler ve güneş koruyucu sürülür, işlem biter. uygulama yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar sürer.

Kimyasal peeling uygulama sonrası süreç nasıldır ve nelere dikkat etmek gerekir?

Kimyasal peeling uygulandığı gün duş önerilmez. uygulamayı takip eden bir kaç ciltte kabuklanma, pullanma tarzında soyulmalar oluşması normaldir ve bu kabukları cildin kendisinin atması beklenir. elle müdehale yapılmamalıdır.(soyulmamalıdır) işlem sonrası tavsiye edilen ev devam ürünleri ve güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Kimyasal peeling hangi işlemler ile birlikte yapılabilir?

Kimyasal peelingler, başka bir işlem ile kombin şekilde kullanılabilir. ancak diğer işlemin agresif bir işlem olmaması tavsiye edilir. cilt bakımı , dolgu, botox,mezoterapi gibi agresif olmayan işlemlerden sonra aynı gün içerisinde kimyasal peeling işlemide yapılabilir.