OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dudak dolgusu nedir, nasıl uygulanır?

Dudak dolgusu , dudak görüntüsü ile ilgili problem yaşayan kişilere uygulanabilir. Dudaklarının daha dolgun görünmesini isteyen ve orantılı bir görünüme sahip olmadığını düşünen kişiler dudak dolgusu yaptırabilirler.

Dudak dolgusu yapılırken, yüzdeki altın orana dikkat edildiği takdirde oldukça olumlu sonuçlara ulaşmak mümkündür. Dudak dolgusunun tavsiye edilen minimum yaşı 18’dir. Özellikle üst dudakları alt dudaklarına göre daha cılız olan kişilerde uygulanan bu yöntem ile kişiler dolgun dudaklara sahip olabilirler.

Dudaklara ve ağız çevresine uygulanan pek çok dolgu türü mevcuttur fakat bunlardan en yaygını hyalüronik asit enjekte edilmesidir. Hyalüronik asit normalde de vücudumuzda bulunan doğal bir maddedir. Bu maddenin dudaklarınıza enjekte edilmesi ile dudaklarınız istediğiniz dolgun görünümüne kavuşur.

Dudak dolgusu yapılmadan önce uygulama yapılacak bölge detaylı şekilde temizlenir ve dolgu yapılmadan önce dudak bölgesine anestezis krem uygulanır. Sonrasında dolgu maddesi enjeksiyonu gerçekleştirilir. Uygulama ortalama 20-25 dakika sürmektedir. Bu işlemden sonra bir sonraki enjeksiyon için tavsiye ettiğimiz süre 6-9 aydır. Bu işlem ile dudaklarınızın hacmini arttırabilir, dudak köşelerinizi şekillendirebilirsiniz. Uygulama sonrası normal yaşantınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Dudak dolgunuz yapıldıktan sonra değişikliği çok kısa sürede fark edebilirsiniz. Bazı uygulamalar sonrası hafif şişlik ve kızarlıklık olabilir. Uygulama sonrası dudak üzerinde kozmetik ürünler uygulanmamalı ve sıcak içecekler tüketilmemelidir.

Dudak dolgusu yapılması sırasında ağrı olur mu?

Dudak dolgusu uygulamasına başlamadan önce dudaklarınıza uygulanan krem sayesinde ağrı hissetmezsiniz.Dudak dolgu malzemelerinin içinde de bir miktar anestezi etkisine sahip maddeler bulunmaktadır. Bu açıdan da uygulamalar çok daha rahat geçmektedir.

Dudak dolgu maddeleri kalıcı mıdır?

Dudak dolgusu kalıcı değildir. Dudak dolgusu maddesi olan Hyalüronik asit doğal bir maddedir ve zaman içinde eriyerek vücuttan uzaklaşır. Bu süre yaklaşır 4-6 ay arasındadır. Dudak dolgusu işlemi dolguların gözle görülür şekilde azalmasından sonra yeniden uygulanmalıdır.
Dudak dolgusunun eriyebilir nitelikte olması isteğe bağlı olarak yeni düzenlemelerin yapılabilmesine de olanak sağlamaktadır.

Dudak dolgusu ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.