OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dudak Dolgunlaştırma Nedir?

Dudak dolgunlaştırma genellikle cılız olduğu düşünülen, zaman içinde dolgunluğu yitirilmiş dudaklara uygulanmaktadır. Dudaklarımızın anatomik yapısı gereği belirli bir oranı bulunmaktadır. Bu orana göre üst dudağımız, alt dudağımızdan 1-2 mm daha önde olmalıdır. Bu anatomik yapı zaman içinde yaş ve erken yıpranma gibi bazı sebeplerden dolayı bozulabilir. Bu gibi durumlarda doğal malzemeler kullanılarak dudak dolgunlaştırma işlemi yapılabilir. Dudağınızın hacmi dolgu malzemeleri ile arttırılarak daha dolgun dudaklara sahip olmanız sağlanır.Dudak dolgunlaştırma işlemi öncesi dudağınızın nasıl bir şekle uygun olduğu ile ilgili bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Dudak dolgunlaştırma işleminden önce özellikle sigara kullananlar bir hafta öncesinde sigara kullanmayı bırakmalıdırlar. Dudak dolgusu yapıldıktan sonra dudağınıza sert temaslarda bulunmamanız gerekir. Özellikle işlemin yapılacağı gün giydiğiniz kıyafetleri de bu kurala uyacak şekilde seçmelisiniz. Giysilerinizi çıkarırken dudaklarınıza değmeyecek genişlikte seçmelisiniz.

Dudak dolgunlaştırma işlemi sırasında kullanılan hyalüronik asit , vücudun yapı taşlarından biri olan maddelerdendir. Vücudumuzun kabul ettiği ve vücutta eriyebilen bir maddedir. Dolgunlaştırma işlemi dudak çizgileri ve boşlukları üzerinde uygulanabilmektedir.

Dudak dolgunlaştırma işlemi sonrasında daha dolgun görünen dudaklara sahip olacaksınız ve bu kendinize olan güveninizin artmasını sağlayacaktır. Sürdüğünüz rujun görüntüsünden, gülümsemenize kadar yüzünüzün çehresindeki bu değişiklik size olumlu şekilde yansıyacak ve yüz hatlarınız daha netleşecektir. Dolgunlaştırma işlemi ile dudak çizgilerinizi belirginleştirebilir, dudak köşelerindeki aşağı sarmaları giderebilir,  dudak çerçevenizdeki çizgileri yok edebilirsiniz.
Dudak dolgunlaştırma işlemi sonrası dört beş gün boyunca dudaklarınızın normalden daha şişkin olduğunu hissedebilirsiniz. Bu durum geçici bir durumdur. Dudaklarınız tamamen indikten sonra onuncu günde kontrolden geçerek ekstra müdahale edilmesi gereken bir durum olup olmadığı kontrol edilir. Eğer müdahale edilmesi gereken bir durum var ise yeniden dolgu işlemi uygulanabilir.

Dudak dolgunlaştırma işlemi sonrası dudaklarınızın aynı dolgunlukta kalma süresi 2 ile 6 ay arasında değişmektedir. Çünkü dudaklar tamamen kastan oluşmaktadır ve yüksek derecede kan pompalanmaktadır. Bu yüzden bazen dolgular kısa sürede eriyebilmektedir. Dudaklarınızın dolgun görüntüsünü tekrar dudak dolgunlaştırma işlemi yaparak sağlayabilirsiniz.

Dudak dolgunlaştırma hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.