OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dermapen Nedir ?

Cildin yüzeyindeki epidermisi titanyum iğnelerle kontrollü bir şekille hasarlayarak hücrenin cilde onarım sağlayarak, cildi tedavi etme yönetimidir. Mezoestetik uygulamalarında önemli işlemlerden biri olan ve önceden dermarollerla başlamış olan bölgesel uyarımla ve o bölgenin uyarımlarıyla beraber ihtiyaç olan moleküllerin verilmesi işlemidir. Ayrıca cilte kollajen ve elastin sentezi sağlar. Dermapen uygulaması, yüz,el ve boyun bölgelerinde doku kaybı olan yüzeyde kollajen artırımı sağlayarak cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olur. Dermapen derinliği ayarlana bilen, saniyede 100 vuruş yapabilen ciddi bir cilt uyarısıdır. 2012 yılında Amerika’da FDA onayı alarak yılın en iyi cilt gençleştirme işlemi olarak seçilmiştir.

Dermapen hangi tedavi için yapılır?

Leke tedavisi

Akne skar tedavisinde

İnce çizgi ve kırışıklıklar

Gözenek tedavisi

Çatlak tedavisi

Uygulanan bölgeler

Yüz, el ve boyun

Uygulanma şekli

Uygulamaya başlamadan önce cildin tümü tamamen temizlenir. Temizlenen  cilde anestezi kremi sürülüp 10-15 dakika sonra işleme alınır. İşlemden sonra deri yüzeyinde kanalların açılmasından dolayı yatıştırıcı maske uygulanır. Dermapen uygulaması ile ciltte hasara uğramış dokular yeniden aktive olur ve hızla onarılır. İşleme başlarken öncelikle ilk aşamada kanal açılır cilde uygun serum verilir. İkinci ve üçüncü aşamada cilt yüzeyindeki açılmış olan kanallara serum daha da derine verilir.

İşlem süresi 30-40 dakikadır.

Seans aralıkları nedir?

Seans aralıkları cilt durumuna ve tedaviye göre değişkenlik gösterir. Ortalama 4-6 seanstır ve 4 haftada bir uygulanır.

Her cilt tipine uygun mudur?

Deri hastalığı olmayan her hastaya uygulanabilir.

Her mevsim yapılabilir mi?

Yaz kış uygulanabilen işlemdir.

İşlem sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

İşlemden sonra cilt yüzeyinde bir kızarıklık oluşur. Bu kızarıklık 2-3 gün arasında devam eder. Bu süreçte biz hastalarımıza herhangi bir kozmetik ürün kullanmamalarını öneriyoruz. Çünkü cilt yüzeyindeki kanallar açık olduğu için herhangi bir kimyasala tepki gösterebilir. Hekime danışılmadan bu süreçte bir ürün kullanılmamalıdır.