OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Ucu Estetiği

Kemik yapıda problem olmadığı ve sadece burun ucunun şekillendirilmesi gerekn durumlarda uygulanan yöntemdir. Burun ucundan kesi olmadan , burun ucunu ortaya çıkartacak şekilde kapalı teknik ile de yapılabilir veya burun ucuna yapılacak küçük bir kesi ile yapılabilir. Hasta durumuna göre yapılacak yöntem karar verilir Çoğu zaman lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir.

Burun ucu estetiği nedir?

Kemik yapıda problem olmadığı ve sadece burun ucunun şekillendirilmesi gerekn durumlarda uygulanan yöntemdir. Burun ucundan kesi olmadan , burun  ucunu ortaya çıkartacak şekilde kapalı teknik ile de yapılabilir veya burun ucuna yapılacak küçük bir kesi ile yapılabilir.  Hasta durumuna  göre yapılacak yöntem karar verilir Çoğu zaman  lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir.

Burun ucu estetiğinde kullanılan yöntemler nelerdir ve işlem ne kadar sürer?

Birkaç farklı yöntem kullanılabilir ve uygulanacak yönteme göre süresi değişmektedir.  Bunlar;

Dolgu yöntemi ile burun ucu estetiği : cilt altına hyalüronik asit enjekte edilerek yapılan yöntemdir. İşlem yaklaşık 15 dakika kadar sürmektedir. Kalıcılığı ise 6-8 ay arasındadır. Aynı gün sosyal hayata dönülebilir.

İp ile burun ucu estetiği : bu yöntem ile burun ucunu kaldırmak amacıyla ,burun ucundan kaş arasına doğru belli dikiş metaryelleri ile uygulanan  yöntemdir. İşlem yaklaşık 15-20 dakika kadar sürmektedir. Kalıcılığı ise 12-18 ay arasındadır. Aynı gün sosyal hayata dönülebilir.

Cerrahi yöntem : İki şekilde uygulanır Açık teknik ile burun ucundan ufak bir kesi ile olabilir veya hiç görünmeyen bir kesi ile burun ucu dışarı doğurtularak kapalı teknik ile yapılabilir. Biz daha çok kliniğimizde kapalı teknik uygulamaktayız. Her iki işlem deKalıcıdır.  İşlem sonrası 2. gün sosyal hayata dönülebilir.

Klasik burun estetiği ile burun ucu estetiğinin arasındaki fark nedir?

Klasik burun estetiği uygulamasına göre çok daha kısa sürede gerçekleşir ve hasta kısa bir süre içinde sosyal hayatına geri dönebilir. Morluk , şişlik  gibi durumlar nadiren görülür. Kemik yapıya müdahale edilmediği için iyileşme süreci oldukça hızlıdır.  Kemik yapı tamamen sağlamdır. Yani hiç işlem sırasında dokunulmamıştır.

Revizyon hastalarına burun ucu estetiği yapılabilir mi?

Revizyon hastalarında eğer kemik yapıda bir sorun bulunmuyorsa sadece burun ucuna dokunularak burun ucu şekillendirme yapılabilir. Bazı durumlarda kıkırdak ihtiyacı olabileceği için kulak veya kaburgadan kıkırdak alınabilir. Kıkırdağın yeterli olup olmadığına muayene ile karar verilir.

Burun ucu estetiği sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Burun uç bölgesine uygulama yapıldığından, o bölge yaklaşık 6 hafta boyunca herhangi oluşabilecek bir darbeden korunmalıdır. 2. haftadan sonra denize girilebilir. Ancak havuz içeriğindeki klor ve kimyasallardan dolayı  6. haftadan sonra önerilir. Uygulama sonrası olası  minimal morluk geçtikten sonra rahatça güneşlenilebilir. Burun kemik yapısına herhangi bir müdahale yapılmadığından güneş gözlüğü kullanılabilir.