OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun İnceltme Ameliyatı

Burun derisinin kalınlığı yapısal bir durumdur, kalın deri burunun daha dolgun ve büyük görünmesine neden olur, çoğu zaman kişileri rahatsız eden, burun kemik yapısı küçük olmasına rağmen derinin kalınlığıdır. Bu tip burun yapısında ameliyat öncesinde bir süreç gereklidir, burun derisi fraksiyonel lazer ile belirli seans aralıklarıyla inceltilebilir. Bir çok kalın derili burun ameliyatı öncesi uygulamış olduğumuz fraksiyonel lazer sistemi oldukça etkili yöntemdir.Hastayı ameliyata hazırlarken plastik cerrahın da işini kolaylaştıran bir uygulamadır.

Burun inceltme ameliyatı öncesinde hastaya plastik cerrah tarafından ön görülen incelik anlatılmalı ve beklenti yüksek tutulmamalıdır. Deri kalığının yapısal bir durum olduğu unutulmamalı ve mümkün olan inceliğin hekim tarafından dokuyu içten traşlayarak   verileceğidir.

Kalın bir deriye sahip hastanın dezavantajı, oluşturulan keskin çizgileri ve açıları dışa iyi yansıtamaması. Bu nedenle çekici bir burun ucu için buruna fazladan kıkırdak eklenir. Bazen de deri içeriden tıraşlanıyor.

Kalın cildin iyileşmesi ve oluşan ödemi atması daha yavaş olur. Burun ucu ve sırtı fazla küçültüldüğünde cilt yeni çatıyı sarmakta zorlanabilir. Bu gruba giren hastalarda burnun ölçülü bir şekilde küçültülmesi gerekir. Kalın derili burunlar genellikle yağlı cilt yapısına sahip kişilerde rastlanan bir durumdur.  Ülkemizde sıklıkla görülen bir durumdur. Bazen burnun uç kısmı kalın, üst kısmı ince derili olabilir. Kalın deri altında ne kadar inceltilse de aşağıda oluşturulan kıkırdak, kemik inşasını göstermekte yetersiz kalır. Eğer kişinin kıkırdakları da kalın ise o zaman cerrahın işi daha kolaydır. Kalın derili hastalarda burun çatısını büyüterek genel burunda küçülme sağlanabilir. Burun ameliyatı öncesi burundaki ödemin ince derili hastalara oranla daha geç düzeleceğini de hastaya anlatılmalıdır.