OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiğinde Yeni Bir Akım : Hybrid Rinoplasti

Burun estetiği ile ilgili bugüne kadar bildiklerinizi bir kenara bırakın, son teknoloji Hybrid Rinoplasti, uzun süreli morluk ve şişliklere karşı tüm ön yargıları yıkmaya hazırlanıyor! Hybrid Rinoplasti, burun estetiği ameliyatı esnasında kemiklerin kırılmadan; elektriğin gücü ile şekillendirilmesine deniyor. Özetle bu teknikle birlikte gerek nefes alma sorunundan mütevellit, gerekse görsel kaygılarından dolayı burun estetiği olmak isteyen bireylerin morluk şişlik gibi korkuları, Hybrid Rinoplasti ile tarihe karışıyor.

Bugüne bugün burun estetiği dünyada en çok tercih edilen estetik ameliyatların başında geliyor. Dolayısıyla bu operasyon için geliştirilen tekniklerin de sayısı fazlalaşıyor. Bu durumda burun estetiği tekniklerine dair geliştirilmiş son yeniliklerden haberdar, tecrübeli ve yüzünüzün orantısına göre hangi burnun sizin için daha iyi olacağı konusunda size yardımcı olabilecek bir hekim seçmenizde fayda var.

Burun estetiği sürecinin nasıl işlediğine ve operasyonun nasıl yapıldığına geçmeden önce herkesin aklından geçen şu soruyu aydınlatmakta fayda var: Burun estetiği ile kusursuz bir buruna sahip olmak mümkün mü? Bu operasyonla birlikte yapılabilecek değişikliklerin belli sınırlar içerisinde olabileceğini hatırlatalım. Bununla birlikte başarılı bir burun estetiği yalnızca görsel olarak yüzünüzle orantılı değil aynı zamanda rahat nefes almanızı sağlayan bir burun ile sonuçlandırılmalıdır. Ayrıca burnunuzun son halinin doğal olması da elbette başarıyı büyük derece etkileyen bir durum.

Burun estetiği olmaya karar verdiniz. Peki bundan sonraki süreçte sizi neler bekliyor? Öncelikle diğer bütün operasyonlarda olduğu gibi burun estetiği ameliyatı için yaptığınız ön görüşmede her hangi bir sağlık sorununuzun olup olmadığı belirleniyor. Burnunuz için yapılan bir takım tetkiklerin yanı sıra; hastaların muayenesinde hastanın yaşı, yüzünün şekli, burnun kemik ve kıkırdak yapısı, cildin kalınlığı ya da inceliği gibi durumlar detaylı olarak inceleniyor. Burun estetiği ameliyatı sonrası oluşturulacak burnun son şekline ise hastanın istekleri ve beklentileri doğrultusunda karar veriliyor. Bu ameliyatı olmayı düşünüyor fakat solunum güçlüğü, sigara ve alkol kullanımı ya da her hangi bir alerjiniz varsa bunu mutlaka hekiminizle paylaşmanız gerekiyor.

Buraya kadar burun estetiği operasyonlarına dair aklınıza takılan soruları cevapladıysak, yazının başında da belirttiğimiz son teknoloji Hybrid Rinoplasti tekniğinden de bahsetmekte fayda var. Burun kemiklerinin kırılmadan elektriğin gücü ile yeniden şekillendirilmesi anlamına gelen Hybrid Rinoplasti, burun estetiği ameliyatlarında adeta yeni nesil bir akım yaratıyor.

Burun estetiği operasyonu sırasında Hybrid Rinoplasti tekniği kullanılıyorsa, geliştirilmiş son yapı cihazlar ile kemik yapı soğutularak şekillendiriliyor. Bu sayede burnun doku bütünlüğüne zarar verilmiyor. Diğer burun estetiği tekniklerindeki gibi kırma işlemi yapılmasına gerek duyulmayan Hybrid Rinoplasti yönteminde kemik, istenilen doğrultuda törpülenerek esnetilebiliyor. Burun estetiği operasyonu sonunda microtravma tekniği ile dokuda hasar

minimum seviyede tutulduğundan sonuçlar hasta için konforu oldukça yüksek tutuyor, ayrıca birçok hastada ameliyat sonrası tampon dahi uygulanmıyor.

Burun estetiği ameliyatlarına dair yapılan pek çok operasyonda gerçekleştirilen ince dokunuşların; dokuların korunması üzerindeki etkisi birçok hekim tarafından kabul görmüş bir tutum. İşte tam da yazımızda konusu geçen Hybrid Rinoplasti doku dostu özelliği ile bu tutuma tabir-i caizse biçilmiş bir kaftan niteliği taşıyor. İlk kez İtalyan hekimler tarafından ortaya atılan Hybrid Rinoplasti, burun estetiği ameliyatları için geliştirilecek yeni teknolojiler konusunda da biz hekimler de dahil herkesin hayal gücünün sınırlarını zorluyor.