OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Nişantaşı

Sosyal iletişimimizin önemli bir parçası da bedenen nasıl algılandığımızdır. İyi bir vücuda sahip olmak, belirli estetik oranlara sahip olmak geçmişten bugüne dikkat çeken ve değerlendirmeye alınan bir unsur olmuştur. Buna rağmen yapılan araştırmaların sonucunda insanların ilk karşılaşmalarda göz ve göz çevresine odaklanarak ilk izlenim yaratıldığı sonucuna varılmıştır. Bu alandaki en önemli organımız kuşkusuz burnumuzdur.

Burnumuzun uzantısı, kenar kalınlıkları, üzerinde kemik eğriliği olup olmaması, çıkıntılar, orantısızlıklar yüz  ifademizde değişimlere sebep olurlar. Bazen genetik , bazen de geçirilen kazalara bağlı olarak değişen yüz ifademiz hayalimizdeki gibi olmayabilir. Yüz ifademizi düzgünleştirmek, burnumuzu istediğimiz forma getirmek için geçirilmesi gereken operasyonlar günümüz teknolojileri ile artık çok daha pratik bir hal almıştır.

Burun estetiği günümüzde en çok uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Burun estetiğinde genellikle dikkat ettiğimiz şey “Altın oran”dır. Altın oran insan yüzündeki organların birbiri arasındaki dengeyi sağlayacak mesafeye ve büyüklüğe sahip olmasından yola çıkarak oluşturulmuş bir yüz haritasıdır diyebiliriz. Burun ameliyatı ile burun küçültülebilir ya da büyütülebilir, burun ucu kaldırılabilir, burundaki kemik alınabilir. Burun estetiği görsel görünümün dışında burnun işlevsel olarak çalışabilmesi için de yapılabilir. Rahat nefes alıp vermemizi engelleyen unsurlar, eğrilikler vb. etkenler ortadan kaldırılarak rahat nefes alınması sağlanabilir.

Burun estetiğini nerede yaptırabilirim?
Burun estetiğini, Nişantaşı ve çevresinde yaptırmak istiyorsanız Nişantaşı ofisimizden randevunuzu alarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Nişantaşı burun estetiğinin yüksek teknoloji ile yapıldığı ve yetenekli uzmanların bulunduğu bir bölge olma özelliğini taşımaktadır.

Burun ameliyatı süreci nasıl işlemektedir?
Yapılan ön tetkikler sonrasında, burnunuzun yeni şekli ile ilgili çalışmalar tamamlanarak operasyonun tipine karar verilmektedir. Açık ya da kapalı burun ameliyatı ile operasyona devam edilir. Genellikle kapalı burun ameliyatı tercih edilmektedir. Bunun sebebi hem süre olarak 1 saat gibi sürede operasyonun tamamlanmasına elverişli olması hem de yüzde çok fazla morluk oluşturmamasıdır. Ameliyat sonrası süreçte artık eskisi gibi uzun tamponlar yerine daha kısa tamponlar yerleştirilmektedir. Yeni nesil bu tamponlar sayesinde ameliyat sonrasında da nefes alma fonksiyonunuzu yerine getirebilirsiniz. Bu tampon genellikle 1 hafta gibi bir süre burnunuzda kalır. Eğer operasyonunuz ağır geçmişse 14 güne kadar burnunuzda kalabilir. Burnun dışındaki alçı 5.günde değiştirilmekte ve 8-9.günde tamamen çıkmaktadır. Şişlikler ilk 1 ayda %60 seviyesinde inmekte, daha sağlıklı sonuçlar ise 6 aylık süreçte elde edilmektedir. 6 ay sonra sağlıklı bir görünüme sahip işlevsel bir burna sahip olabilirsiniz.
Siz de kendi burnunuz ile ilgili işlemlerinizi bir an önce başlatmak ve detaylı bilgi almak için hemen bize ulaşın!