OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Dolgusu ( Ameliyatsız Burun Estetiği )

İnsanlarla iletişime geçerken ilk olarak dikkatimizi çeken unsur yüz güzelliğidir. yüz bölgesinde ise yüzün orta kısmında olan burnumuz ifademizi etkiler. kavisli ve büyük burunlar bizi olduğumuzdan daha sert ve sinirli gösterebilirken , düzgün ve yumuşak hatlı burunlar daha ılımlı ve masum gösterir.

Burun dolgusu nedir? ( Ameliyatsız Burun Estetiği )

Ameliyatsız burun estetiği ; burun ameliyatı olmak istemeyen ve burun yapısı ufak dokunuşlar ile değişebilecek kişilere yapılan işlemlerdir. burun kemerinden rahatsız olan kişilere ya da burun ucu düşüklüğü olan durumlarda burun dolgusu ile o bölgeler yeniden şekillendirilebilmektedir. burun dolgulaları hyalüronik asit içerikli maddeler olup vücutla tamamen uyumlu ve zamanla kendiliğinden eriyen maddelerdir.

Burun dolgusu kimlere yapılabilir?

*Burun amaliyatı olmak istemeyen kişilere ,
*Daha önce burun ameliyatı olmuş ancak tekrar ameliyat olunması gereken durumlarda,
*Burun kemeri olan kişilere,
*Burun ucu düşüklüğü olan kişilere,
*Burnundan memnun olmayan ve görsel açıdan daha estetik görünmesini isteyen kişilere uygulanabilir.

Burun dolgusunu tekrar ne zaman yaptırmak gerekir?

Burun dolguları vucutla tamamen uyumlu olup, zamanla kendiliğinden eriyen maddelerdir. yaklaşık olarak 1-1.5 sene kadar kalıcılığı bulunmaktadır.

Burun ameliyatı mı? burun dolgusu mu?

Her ikisi de estetik amaçlı uygulanan işlemlerdir. ilk olarak klinik ortamında bir muayene yapıldıktan sonra burun yapısı ve nefes problemleri gibi unsurlar düşünülerek burun dolgusu mu yoksa burun ameliyatı mı yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilir.

Burun dolgusu işlemi ne kadar sürer?

Burun dolgusu işlemi çok konforlu ve basit bir işlemdir. uygulama yaklaşık 10 dakika kadar sürer. kişiler günlük hayattan kopmadan sosyal hayatlarına devam edebilirler.