OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Ameliyatsız Burun Estetiği

Günümüzde insanlar dış görünüşlerinde mükemmeli arıyorlar. Bazı insanlar estetik ameliyatlara çok cesur ve istekli davranırken bazen de gelen hastalarımın benden beklentisi ufak dokunuşlarla değişim isteği oluyor, böyle durumlarda artık günümüz teknolojisi hekim olarak bizlere çeşitli seçenekler sunarken, ameliyatsız burun estetiği cerrahi işlem olmaksızın kişiye alternatif oluyor. Ameliyatsız burun estetiği aynı zamanda kişiye bir çeşit pre-operasyon yani ameliyata hazırlık gibi de düşünülebilir.

Ameliyatsız burun estetiğinde hastanın burun ucunu kaldırmak, küçük  olan burunlara şekil  vermek, çökük olan bölgeleri doldurmak, yaşla birlikte kırışan burun  dokusu ve minimal eğriliklere  dolgu veya botox uygulaması  yaparak memnun edici sonuçlar alınmaktadır. Bu uygulama ile kişi anında sonuç alabilirken,  burun estetiğine oranla daha az bütçe ayırması yeterlidir.

Ameliyatsız burun estetiğini burun küçültmek, burun daraltmak veya  burunu daha  ince göstermek  amacıyla  yapamayız. Bu gibi beklentisi içinde olan kişilere cerrahi müdahale gerekmektedir.

Ameliyatsız burun estetiğinde bir diğer yöntem olan kalıcı askılama yöntemi ile burun ucunda daralma, burun kanatlarında daralma, burun ucunun kaldırılması gibi estetik düzenlemeler isteyen hastalarda etkili sonuçlar elde edilebilir. Kıkırdak ve kemik yapısında değişiklik yapmadan, lokal anestezi altında, 30-40 dakikalık bir sürede uygulanan işlemin en beğenilen sonuçlardan birisi de burnun küçülmesini sağlamasıdır.

Yöntemde özel askılama ipleri, kesi yapılmadan cilt altına yerleştiriliyor, müdahale sonrası burunda 2-3 günde geçecek bir şişlik oluşuyor, bu şişliğin daha çabuk iyileşmesi için de burnun üstüne bir bant yapıştırılıyor. Kullanılan materyaller çok yumuşak olduğu için cilt altında hissedilmiyor. Burun içerisinde bir çalışma yapılmadığı için de tampon koyulmuyor ve kişinin nefes alma problemi olmuyor. 3 gün sonra bant çıkarılıyor, iğnelerin giriş bölgelerinde oluşan kabuklanmalar ortadan kalkıyor ve kişi sosyal yaşamına devam edebiliyor.

Ameliyatsız burun estetiğini farklı sağlık sorunlarından dolayı ameliyat yaptıramayan kişilerde de uygulayabiliriz.

Medikal estetik uygulamalarına sıcak bakan bir cerrah olarak, bu uygulamalar klasik burun estetiği ameliyatından alınacak sonuçla, uygulanan bu yöntemlerin sonuçlarının farklılık gösterdiğinin altını çizmekte yarar var.

Cerrahi uygulamalar, günümüz teknolojileri kullanarak hastaları en kısa sürede normal hayatına devam etmesini hedeflemektedir.